Dry needling

Dry needling is een snelle en effectieve behandelmethode bij pijnklachten in het houdings- en bewegingsapparaat.

Bij dry needling worden door middel van een speciale techniek de aangedane spieren behandeld. Met een lange, zeer dunne naald wordt in het triggerpoint geprikt. Hierdoor ontstaat een reflex, een korte aanspanning, gevolgd door een directe en langdurige ontspanning van de spier.

Bij dry needling wordt een droge (dry) naald gebruikt. Er wordt bij dry needling dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Het inbrengen van de naald wordt in principe niet gevoeld. Het aanprikken van het myofasciale triggerpoint levert een korte aanspanning van het spierweefsel op, wat gevoeld kan worden als verkramping, of een kleine stroomschokje. Het is wisselend hoe dieren hierop reageren, maar de meesten laten de behandeling rustig en gelaten toe.

Vaak voelen de behandelde spieren na de behandeling vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur.

Dry needling zie ik als onderdeel van een totale behandeling. Ik zet deze methode in op het moment dat de Jack Meagher methode te gevoelig is, of wanneer ik in de osteopathie of chiropractie een extra “steuntje in de rug” kan gebruiken. Dry needling zie ik op die manier als een zeer nuttige extra tool in mijn behandelmogelijkheden welke vaak snelle en effectieve verbeteringen oplevert.

Wellicht ten overvloede wil ik vermelden dat ik de naaldjes enkel in spierweefsel prik en nooit in pezen, rondom zenuwen, bloedvaten of gewrichten.

×

Hoi!

Klik hieronder op Ilse en start Whatsapp chat.

×